Ranheim Dyreklinikk – bakgrunn, ståsted og visjon

Ranheim Dyreklinikk – bakgrunn, ståsted og visjon

Ranheim Dyreklinikk ble etablert/åpnet i 2018, men klinikksjefen/eierne har mange års erfaring som eier og drifter av annen smådyrklinikk. Vi vil her si litt om Ranheim Dyreklinikk – bakgrunn, ståsted og visjon.

Anne Mette Knutsen

Klinikksjef og veterinær Anne Mette Knutsen ble autorisert som dyrlege i 1993 og har jobbet i ren smådyrpraksis siden 1996. Hun er også autorisert øyelyser og godkjent spesialist veterinær innen spesialiteten «smådyrsykdommer – hund og katt» (smådyrspesialist).

Det er kun et 30-talls godkjente smådyrspesialister i Norge, og Knutsen var mange år den eneste hjemmehørende i Trondheim / Trøndelag / Midt-Norge. I tillegg til å være smådyrspesialist og øyelyser er Anne Mette også sertifisert rehabiliteringsterapeut (CCRP).

Hun startet veterinærkarrieren som distriktsveterinær i kombinasjonspraksis på Vega i Nordland, men har siden 1996 kun jobbet med smådyr. Først jobbet hun i 5 år som smådyrveterinær ved Trøndelag Dyreklinikk (nå  Evidensia Trøndelag Dyreklinikk). Deretter grunnla hun i 2001 Trondheim Dyrehospital, nå Evidensia Trondheim Dyrehospital, som hun eide fram til Evidensia overtok roret i 2015. Etter at hun i 2017 sluttet ved Evidensia Trondheim Dyrehospital jobbet hun en periode deltid ved Støren Dyreklinikk, parallelt med oppbyggingen av Ranheim Dyreklinikk. Og i 2020 åpnet hun Lade Dyreklinikk slik at hun i dag driver både Ranheim Dyreklinikk og Lade Dyreklinikk.
[PHP]//

Trondheim Dyrehospital

Ranheim Dyreklinikk er nystartet, men har selvsagt med seg erfaringene, kompetansen og ballasten som klinikksjefen/eierne har opparbeidet fra før. I perioden 2001 til 2015 drev de Trondheim Dyrehospital. Den klinikken ble startet i 2001/2002 på Tunga, og allerede i 2003 ble Trondheim Dyrehospital dyreklinikk godkjent av den norske veterinærforening, som en av de første i Trøndelag. I 2005 utvidet klinikken med en avdeling på Tiller, også som den første klinikken i Trøndelag med to avdelinger.
[/PHP]

Tilbudet i dag

Med etableringen av Ranheim Dyreklinikk så har vi et godt utgangspunkt for å ta ett steg videre, og jobbe videre med det dyrehelsetilbudet vi ønsker. Klinikken er blant de første i landet som ble ISO 9001 sertifisert.

I tillegg har vi etablert Lade Dyreklinikk som også er en fullt utstyrt dyreklinikk for det meste, med røntgen, ultralyd, tannrøntgen etc.

Vi skal selvsagt holde fokus på å befinne oss i  front av den veterinærfaglige utviklingen, både utstyrsmessig og med personalets kompetanse. Samtidig skal vi gi et bredt fagtilbud til hund og katt, til konkurransedyktige priser. At vi spisser dyrehelsetilbudet mot hunder og katter, bidrar til at vi kan bruke mest mulig av vår tid på bli best mulig på disse to artene.

Og i nye og moderne lokaler med gode parkeringsmuligheter og god plass ligger alt til rette for både folk og dyr.