VG prissjekket veterinærene 2020

I VGs prissjekk av dyreklinikker landet rundt, utført i januar 2020, får vi bekreftet at Ranheim Dyreklinikk absolutt har et konkurransedyktig dyrehelsetilbud – også med hensyn på pris.

Siden artikkelen bare er tilgjengelig for VG+ abonnenter, gjengir vi her et enkelt sammendrag av prissjekken.

For flere av prisene som ble kontrollert lå Ranheim Dyreklinikk lavest i landet, og generelt lå vi lavt, om ikke lavest i Trondheim / Trøndelag.

Klinikkene som var oppført fra Trondheim, i tillegg til Ranheim Dyreklinikk, var Anicura Heimdal Dyreklinikk, Evidensia Trondheim Dyresykehus og Strinda Smådyrklinikk.

Prisene som ble sjekket var konsultasjon, standard vaksine, kastrering hannkatt, sterilisering hunnkatt, tannrens, ID-chip, HD-røntgen (hofteleddsdysplasi) og keisersnitt på hund. Prissjekken gjaldt priser for hund og/eller katt.

Kun Ranheim Dyreklinikk og Evidensia klinikken hadde prisene liggende ute på nett når VG innhentet priser, slik at de andre klinikkene visste at formålet var en prissjekk når de inngav sine priser til VG.

I syv av tolv priser lå Ranheim Dyreklinikk lavest i pris i Trondheim, og for de resterende fem var det i de fleste tilfellene kun få kroner som skilte oss fra den klinikken som lå lavest. For tre av prisene lå vi til og med lavest i landet.

Paradoksalt nok må man nesten si, for når vi sammenligner kompetansen og tjenestetilbudet til klinikkene som er prissjekket, så framkommer følgende:

Ranheim Dyreklinikk er sertifisert av den norske veterinærforening, har egen autorisert øyelyser og egen godkjent spesialist i hunden og kattens sykdommer.

Anicura Heimdal Dyreklinikk har kun autorisert øyelyser.

Evidensia Trondheim Dyresykehus er kun sertifisert av den norske veterinærforening.

Strinda Smådyrklinikk har ingen av delene.

Så igjen – velkommen til et konkurransedyktig dyrehelsetilbud, på mange plan!