Kikkhullsundersøkelse

Kikkhullsundersøkelser også kalt endoskopi kompletterer andre diagnostiske undersøkelser som røntgen, ultralyd, CT og MRI.

Vi har avansert endoskopiutstyr med mulighet for å undersøke inne i ledd (artroskopi), nesehule (rhinoskopi), luftveiene (bronkoskopi), mage/tarm (gastroskopi og kolonoskopi), ørene (otoendoskopi), kjønnsorganer og nedre urinveier (cystoskopi).

I enden av endoskopet er det et kamera som gjør det mulig for oss å se på ellers utilgjengelige hulrom med godt lys og god forstørrelse. Endoskopi gir derfor mer nyttig diagnostisk informasjon enn man får ved å bruke konvensjonelle invasive teknikker.

En annen fordel med endoskopi er at man enkelt kan ta ut prøver for histopatologi, bakteriologi og urinsteinanalyser. En sikker diagnose vil gi et bedre behandlingsresultat og derav en bedre prognose.

Ikke bare kan man få hjelp til å stille diagnoser. Med endoskopiutstyr kan vi gjennom et lite kikkhull fjerne små fremmedlegemer i de fleste hulrom, fjerne urinsteiner fra urinrør eller blære og man kan behandle en rekke leddlidelser uten at dyret trenger å gjennomgå en stor operasjon.